Europska komisija objavila je poziv na podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+ za 2023. S godišnjim proračunom programa od 4,2 milijarde eura povećava se potpora uključivanju, aktivnom građanstvu i demokratskom sudjelovanju te zelenoj i digitalnoj transformaciji u EU-u i na međunarodnoj razini. Istovremeno, okvirni proračun za Republiku Hrvatsku iznosi gotovo 38 milijuna eura

Budući da je mobilnost njegovo glavno obilježje, Erasmus+ će sljedeće godine nastaviti podupirati prekograničnu mobilnost učenika, studenata i polaznika strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO), polaznika obrazovanja odraslih, mladih koji sudjeluju u programima neformalnog učenja, nastavnog osoblja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika radi stjecanja europskog iskustva u obrazovanju i osposobljavanju. Od 2023. program će uključivati novu aktivnost za potporu sportskim trenerima za sudjelovanje u projektima mobilnosti, čime će se mogućnosti za prekograničnu suradnju i učenje izravno proširiti na lokalne sportske organizacije i njihovo osoblje.

Program je dorastao izazovima koje očekujemo 2023. i pruža značajnu potporu učenicima i odgojno-obrazovnim djelatnicima koji bježe od rata u Ukrajini. Pritom se i dalje teži što većoj uključivosti programa i nastavlja rad ostvaren u okviru Europske godine mladih.

Više informacija potražite na poveznici:

https://ampeu.hr/novosti/erasmus-donosi-hrvatskoj-oko-38-milijuna-eura-za-obrazovanje-osposobljavanje-mlade-i-sport

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU