Svečanost dodjele uvjerenja o osposobljavanju za 36 njegovateljica s područja Imotske i Cetinske krajine održana je u utorak, 17. kolovoza 2021. godine, u dvorištu Gradske knjižnice don Mihovil Pavlinović u Imotskom, u okviru projekta „Nove vještine su moja šansa“, koji provodi Centar za održivi razvoj (COR) u partnerstvu s Učilištem VIRTUS – ustanova za obrazovanje odraslih, Centrom za ruralni razvoj CERURA i Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Zbog trenutne epidemiološke situacije svečanost je organizirana u najužem krugu korisnica, partnera, suradnika COR-a i lokalnih dionika.

Nazočne je pozdravila izvršna direktorica COR-a Snježana Petrušić ponajprije čestitajući polaznicama osposobljavanja za njegovateljice. Podsjetila je na brojne prepreke koje su se pojavile s pandemijom: izazovi s izvođenjem nastave, suočavanje sa zatvorenim domovima za starije u kojima se trebala odvijati praksa… Zahvalila je partnerima i drugim dionicima koji su pomogli da se problemi riješe, tako da su sve upisane polaznice uspješno završile osposobljavanje, 9 polaznica više od planiranih. Poželjela je polaznicama da im ovo novo zanimanje i nove vještine otvore neke nove šanse.

Sretne nove šanse slavljenicama je poželjela i predstavnica Učilišta Virtus, Josipa Pehar, koja je potom, zajedno s predsjednikom COR-a, Stipom Nenadićem, polaznicama uručila uvjerenja o osposobljavanju.

Podsjećamo da je u prvom dijelu projekta uvjerenje o osposobljavanju dobilo 13 pomoćnica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama u razvoju, a brojni nezaposleni prošli su kroz naš klub za zapošljavanje u kojem pružamo kontinuiranu potporu nezaposlenima. Projektom pridonosimo rješavanju problema teške zapošljivosti nezaposlenih bez kvalifikacija ili s niskom razinom kvalifikacija s područja Imotske i Cetinske krajine, skupine u najnepovoljnijem položaju na tržištu rada prema Strategiji razvoja ljudskih potencijala Splitsko-dalmatinske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 999.958,19 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za održivi razvoj (COR).