Centar za održivi razvoj organizirao je okrugli stol o školskom i obiteljskom volontiranju u srijedu, 30. kolovoza 2023. godine, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Imotski, u Imotskom.

Cilj okruglog stola bio je upoznati druge organizacije i ustanove o prednostima, dobrobitima i mogućnostima uključivanja volontera, odnosno razvoja volonterskih programa kako za volontere / učenike, tako i za same organizacije i zajednicu u kojoj djeluju te razmotriti izazove obiteljskog volontiranja. Snježana Petrušić, voditeljica projekta, održala je uvodno slovo, a koordinatorice aktivnosti iz partnerskih škola, Tatjana Rašić i Maja Ivanko, prisutne su upoznali s radom volonterskih klubova u školama.

Okrugli stol organiziran je u okviru projekta „Volontiram u školi – volontiram za zajednicu“, koji Centar za održivi razvoj iz Imotskog provodi u partnerstvu s  Osnovnom školom “Josip Vergilij Perić” Imotski, Osnovnom školom „Ivan Leko“ Proložac i Osnovnom školom Kustošija iz Zagreba, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.