Europska komisija otvorila je natječaj za program LIFE za 2020. godinu. Natječaj će biti otvoren do srpnja za konceptne sažetke koji se prijavljuju na potprogram Okoliš, odnosno do listopada za projektne prijedloge koji se prijavljuju na Klimatske aktivnosti.

Program LIFE financijski je instrument Europske unije kojim se potiče razvoj i provedba inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama. Kroz potprogram Okoliš sufinanciraju se pilot, demonstracijski, informacijski i projekti najbolje prakse iz područja zaštite okoliša, učinkovitosti resursa, prirode i bioraznolikosti, dok se potprogram Klimatske aktivnosti odnosi na ublažavanje klimatskih promjena te prilagodbu na njih. Na program LIFE mogu se prijaviti sve pravne osobe registrirane na području Europske unije: javna tijela, privatne komercijalne organizacije i nevladine organizacije.

Predviđeni intenzitet potpore iznosi do 55% prihvatljivih troškova, a proračun pojedinog projekta nije striktno određen, već se kreće u rasponu od 500.000 do 5.000.000 EUR.

Na program LIFE mogu se prijaviti sve pravne osobe registrirane na području Europske unije, a prijava se vrši putem internetskog alata eProposal.

S obzirom na situaciju s koronavirusom, ovogodišnji LIFE natječaj ima određene novosti s ciljem olakšavanja prijave u novim okolnostima.

Više informacija o natječaju pronađite na poveznici:

https://lifeprogramhrvatska.hr/hr/otvoren-life-natjecaj-za-2020/