Četrnaest žena pružalo je tokom godine dana pomoć u kući za 107 starijih i nemoćnih osoba

Udruga Ritino srce i Centar za održivi razvoj predstavili su rezultate projekta “DORA – donesi radost“ u utorak, 17. svibnja 2022. godine, u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom.

Okupljene uzvanike pozdravila je predsjednica Udruge Ritino srce, Matea Boban. Zahvalila je zaposlenicama, korisnicima, Centru za socijalnu skrb, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i ostalim dionicima na angažmanu i suradnji.

Snježana Petrušić, izvršna direktorica Centra za održivi razvoj, predstavila je potom rezultate projekta. Projektom „DORA – donesi radost“ 14 zaposlenih žena pružalo je tokom godine dana uslugu pomoći u kući za 107 starijih i nemoćnih osoba na području Imotskoga, Zagvozda, Prološca i Podbablja. Korisnicima projekta podijeljeno je preko tisuću paketa higijenskih i osnovnih kućanskih potrepština. Projekt je tako značajno utjecao na obje skupine korisnika kojima je bio usmjeren: povratak na tržište rada nezaposlenih žena iz ranjivih skupina, a stariji i nemoćni dobili su potrebnu pomoć. Svi skupa su povećali kvalitetu života i socijalnu uključenost.

I jednima i drugima teško je pao završetak projekta. Ali novootvoreni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, s kojim je Snježana Petrušić upoznala okupljene, donio je i novu nadu i radost.

Simona Pavlović, predsjednica Udruge Dobra iz Metkovića, govorila je o iskustvima udruge u provedbi projekta u okviru programa „Zaželi“. Sudionici su imali priliku pogledati kratki film Udruge Dobra „Ja iz ove zemlje ne idem“, u kojemu su korisnici projekta svjedočili koliko im je ovaj projekt značio.

Projekt „DORA – donesi radost“ Udruga Ritino srce provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Regionalnim uredom Split, Centrom za socijalnu skrb Imotski i Centrom za održivi razvoj. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020., u 100%-tnom intenzitetu potpore. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.255.267,50 kuna. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruge Ritino srce.