Svjetski dan činjenja dobrih djela, događaj koji je inicirala i pokrenula organizacija Good Deeds Day (Dan dobrih djela) obilježit će se 16. travnja 2023. godine. Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner organizacije Good Deed Day, organizator je obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobih djela za cijelu Hrvatsku. Good Deeds Day organizacija djeluje u 108 zemalja svijeta i okuplja preko 3.900.000 volontera.

Cilj projekta „Svjetski dan činjenja dobrih djela“ je podignuti svijest o važnosti svakodnevnog činjenja nečeg dobrog za zajednicu.

Cijeli projekt zamišljen je tako da u suradnji s vašim gradom, općinom ili županijom, Udruga Djeca za bolji svijet, dobije popis područja koji bi grad htio unaprijediti ili poboljšati. Mogu to biti parkovi, igrališta, ali i akcije sakupljanje smeća u okolnoj šumi, razne vrste besplatnih edukacija, predavanja, zabave, posjeti domu za starije, pomoć beskućnicima i niz drugih aktivnosti. Taj će popis biti obogaćen anketom koja će dati mogućnost građanima da daju svoje prijedloge o tomu što bi oni htjeli unaprijediti u mjestu u kojem žive, ali isto tako taj popis mogu obogatiti udruge/volonterski centri koje djeluju na određenim područjima.

Ideja je da se u projekte uključi što više građana svih dobnih skupina koji bi se, već ovisno o svojim preferencijama, opredijelili u kojoj aktivnosti sa željene liste dobih djela žele sudjelovati te bi se direktno na konkretnu aktivnost usmjerili i prijavili.

Osnovne informacije o udruzi Djeca za bolji svijet koja je hrvatski promotor i organizator događanja u okviru Svjetskog dana činjenja dobrih djela:
Info o udruzi Djeca za bolji svijet- Children for a Beter World 2023

Naš volonterski centar uključio se u obilježavanje prošlogodišnjeg Dana dobrih djela i činimo to i ove godine. Pozivamo predstavnike lokalnih samouprava s područja Imotske krajine, škole, udruge i sve zainteresirane građane da se priključe obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela – 16.  travnja 2023. godine. Obilježavanje je moguće izvesti tijekom cijelog mjeseca travnja. Aktivnosti se prijavljuju u aplikaciji Good Deeds Day: https://www.good-deeds-day.org/organize/

Kako bi se poruka događaja proširila kroz zajednicu, sudionici se pozivaju objaviti fotografije samog volontiranja na društvenim mrežama koristeći hashtagove #GoodDeedsDay i #DanDobrihDjela, a svoje fotografije volontiranja mogu poslati i na e-mail djecazaboljisvijet@gmail.com.

Za sve informacije molimo Vas da kontaktirate lokalni volonterski centar COR-a na broj 098 540 538.