Centar za održivi razvoj (COR) organizira svečanost dodjele uvjerenja o osposobljavanju za 36 njegovateljica s područja Imotske i Cetinske krajine u utorak, 17. kolovoza 2021. godine, u 19 sati, u dvorištu Gradske knjižnice don Mihovil Pavlinović u Imotskom, u okviru projekta „Nove vještine su moja šansa“.

Ponosni smo da su u ovim izazovnim epidemiološkim vremenima sve upisane polaznice uspješno završile osposobljavanje, 9 polaznica više od planiranih. Čestitamo im na upornosti i strpljivosti uz želje da im ovo uvjerenje koje će dobiti bude ulaznica za bolji život, da im nove vještine zaista otvore neke nove šanse. Dio njih već je našao posao, dio je u potrazi za novim poslom, tako da smo ovim projektom dali naš mali doprinos smanjenju nezaposlenosti.

Podsjećamo da je u prvom dijeli projekta uvjerenje o osposobljavanju dobilo 13 pomoćnica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama u razvoju, a brojni nezaposleni prošli su kroz naš klub za zapošljavanje u kojem pružamo kontinuiranu potporu nezaposlenima. Ukratko, projektom smo pridonijeli rješavanju problema teške zapošljivosti nezaposlenih bez kvalifikacija ili s niskom razinom kvalifikacija s područja Imotske i Cetinske krajine, skupine u najnepovoljnijem položaju na tržištu rada prema Strategiji razvoja ljudskih potencijala Splitsko-dalmatinske županije.

Projekt „Nove vještine su moja šansa“ Centar za održivi razvoj provodi u partnerstvu s Centrom za ruralni razvoj CERURA, Učilištem VIRTUS – ustanova za obrazovanje odraslih i Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 999.958,19 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

Zbog trenutne epidemiološke situacije uvjerenja ćemo dodijeliti u užem krugu korisnica, partnera, suradnika Centra i lokalnih dionika.